Tweede editie van de internationale Vrijetijds vakbeurs ‘Welt der Freizeit’

Opnieuw met congres ‘het leukste dagje uit over de grens’

Vorig jaar vierde „Welt der Freizeit“ zijn succesvolle debuut! Wij zijn enthousiast om aan te  kondigen dat Beurs- en congrescentrum Kalkar op 7 en 8 Oktober 2020 versie 2.0 van de grensoverschrijdende vakbeurs mag presenteren. Op woensag van 10:00 tot 18:00 en op donderdag van 10:00 tot 17:00. De beurs word weer compleet door het congres ‘het leukste dagje uit over de grens’, waarbij dag- en overnachingstourisme centraal staat.

Over ‘Welt der Freizeit’

Op de beurs presenteren exposanten uit heel europa de nieuwste produkten en diensten voor binnen en buiten, trends en innovaties voor de vrijetijdsbranche. Als bezoeker betreed je een 7000 m² groot campingterrein. Wanneer je eenmaal de slagboom gepasseerd bent ga je via de recepties en speeltoestellen naar de innovatieplaats, de waterattracties of het Glampingbos met comfortabele kampeermogelijkheden. Hier ontmoeten nieuw en voorheen beproefde segmenten elkaar. Zonder twijfel een van de vel highlights: een escaperoom in een Glampingtent!

‘Welt der Freizeit’ is een hotspot voor belangrijke importeurs, leveranciers en servicebedrijven, die zaken doen in de vrijetijd- en recreatiebranche. Daarbij horen eigenaars van campingplaatsen, hotels, Restaurants, Sauna- en welnessresorts, inkopers, interieurbouwers, speeltuineigenaren, verschillende onderwijs en bestuursinstellingen, detailhandel, verkoperleiders en vele andere vakmensen.

Van concept tot actie

De focus van de beurs ligt op attracties rondom de vakgebieden overnachten, speel- en wateractiviteiten en virtual reality.  Als internationale vakbeurs bied ‘Welt der Freizeit’ haar bezoekers wederom de gelegenheid, de branches vrije tijd en recreatie actief te zien, horen en te voelen. Op deze manier kan de bezoeker uitvinden welke attractie hem of haar het beste bevalt. Er komt ook wat actie bij het uitproberen kijken – bijvoorbeeld op de golfbaan, de indoor playground, in de VR ruimte, bij interactieve spellen of bij het lasergamen. Technologie speelt in ieder geval een grote rol op beide beursdagen. De theoretische kant hiervan leggen de professionals graag in detail uit op de beurs. Vragen over de conceptontwikkelingen en het onderzoek worden beantwoord, net zoals vragen naar speciale trainingen. Shows ronden het progamma perfect af.

‘het leukste dagje uit over de grens’

Tijdens de beurs vindt de 2e editie van het congres ‘het leukste dagje uit over de grens’ plaats. Deze Beurs special wijdt zich aan tourisme in de grensgebieden en op de trends van morgen in het dag- en overnachtingstourisme. Het congres is ontstaat door een samenwerking tussen Messe Kalkar, PleisureworldNRIT en de ‘bundesverband der Campingwirtschaft in deutschland e.V. (BVCD)’.

Netwerken en overnachten

Ook voor netwerk- en ervaringsuitwisselingen worden tijdens ‘Welt der Freizeit’ benadrukt. Zo is er opnieuw een exposantenavond, waarbij nieuwe en bestaande contacten elkaar ontmoeten. De omvangrijke en indrukwekkende hotel faciliteiten bieden de mogelijkheid, om het beursbezoek met een ontspannende overnachting te verbinden.

Meer informatie over de beurs op:

www.weltderfreizeit.de

www.pleisureworld.nl

www.nritmedia.nl

www.bvcd.de